Webshop » Kleden, plaids en sjaals » Indra plaid antraciet gestreept

Indra plaid antraciet gestreept

Indra plaid antraciet gestreept

Heerlijk warme, zachte en lichte woondeken of dikke sjaal

De Indra is een licht zachte woonplaid. Ideaal voor 's avonds op de bank, maar ook lekker op het terras. Deze plaid houdt je heerlijk warm als het buiten een beetje fris begint te worden, maar is ook ideaal als deken bij yoga of meditatie. Dat komt door de goede isolerende werking van het weefsel. Bovendien kriebelt of prikt deze stof niet, zodat het zeer comfortabel aanvoelt.

Highlights
● Materiaal: katoen en acryl
● Afmetingen: 110 x 230 cm
● Warm, zacht, sterk en kriebelt niet
● Eerlijk geproduceerd handwerk uit Nepal
● Keuze uit verschillende prachtige kleuren en dessins

Plaid van 'Yakwol' uit Nepal
De Indra wordt gemaakt in Nepal. Daar wordt het weefsel door de lokale bevolking yakwol genoemd. Deze plaid bevat echter geen echte wol van een yak. Dat is namelijk een schaars en dus heel kostbaar materiaal. 

In werkelijkheid worden deze dekens gemaakt van een combinatie van katoen en acryl. Qua look en feel lijkt dit op yakwol: zacht en licht in gewicht. Bovendien isoleert het uitstekend en is het daardoor lekker warm.

De charme van handwerk
De Indra plaids worden gemaakt op eenvoudige, handbediende weefgetouwen. Hierdoor kunnen er kleine onregelmatigheden in het weefsel voorkomen. Ook de kleur kan licht afwijken van de foto's. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar vergroot juist de charme van het handwerk.

Eerlijk product uit Nepal
Deze woondekens worden geweven in Nepal. Dit gebeurt in een klein bedrijf, waar de medewerkers goed worden behandeld en een eerlijk loon krijgen.

Reinigingstips
Hang je plaid regelmatig in de buitenlucht om geurtjes te laten uitwaaien. Wassen kan, maar doe dit niet te vaak. Als je hem wast, doe dit dan op de hand in lauw water met een wolwasmiddel. Wring de deken niet uit en laat hem drogen op een handdoek.


€ 47,95

Beschikbaar - Voorraad: 1