Webshop » Kleden, plaids en sjaals » Pina brede sjaal / omslagdoek smaragdgroen

Pina brede sjaal / omslagdoek smaragdgroen

Pina brede sjaal / omslagdoek smaragdgroen

Warme, zachte en lichte sjaal die niet kriebelt


De Pina is een comfortabele grote sjaal uit Nepal die je ook als omslagdoek of stola kunt gebruiken. Deze sjaal houdt je heerlijk warm als je buiten bent, maar is ook ideaal als omslagdoek bij yoga of meditatie. Dat komt door de goede isolerende werking van het weefsel. Bovendien kriebelt of prikt de stof niet, zodat de Pina zeer comfortabel aanvoelt.


Highlights

● Materiaal: katoen en acryl

● Warm, zacht, sterk en kriebelt niet

● Afmetingen: 80 x 180 cm

● Eerlijk geproduceerd handwerk uit Nepal

● De kleurverdeling kan iets afwijken van de foto

● Keuze uit verschillende prachtige kleuren en dessins


Sjaal van 'Yakwol' uit Nepal

De Pina wordt gemaakt in Nepal. Daar wordt het weefsel door de lokale bevolking yakwol genoemd. Deze sjaal bevat echter geen echte wol van een yak. Dat is namelijk een schaars en dus heel kostbaar materiaal. 


In werkelijkheid worden deze sjaals gemaakt van een combinatie van katoen en acryl. Qua look en feel lijkt dit op yakwol: zacht en licht in gewicht. Bovendien isoleert het uitstekend en is het daardoor lekker warm.


De charme van handwerk

De sjaals worden gemaakt op eenvoudige, handbediende weefgetouwen. Hierdoor kunnen er kleine onregelmatigheden in het weefsel voorkomen. Ook de kleur of de kleurvolgorde van de banen kan licht afwijken van de foto's. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar vergroot juist de charme van het handwerk.


Eerlijk product uit Nepal

De omslagdoeken worden geweven in Nepal. Dit gebeurt in een klein bedrijf, waar de medewerkers goed worden behandeld en een eerlijk loon krijgen.


Reinigingstips

Hang je sjaal regelmatig in de buitenlucht, om geurtjes te laten uitwaaien. Wassen kan, maar doe dit niet te vaak. Als je de sjaal wast, doe dit dan op de hand in lauw water met een wolwasmiddel. Wring de sjaal niet uit en laat hem drogen op een handdoek.
€ 29,95

Beschikbaar - Voorraad: 1